Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Daniel Elfvelin

39 nya fall av covid-19 i Kungsbacka

Hittills är totalt 67 procent av hallänningarna fullvaccinerade mot covid-19, och 86,7 procent har fått sin första vaccindos. Det registrerades 39 nya fall av covid-19 i Kungsbacka under vecka 32 och veckan dessförinnan var det 30 personer som bekräftats smittade av viruset.

ANNONS
|

Det är relativt stora skillnader i vaccinationsgraden mellan män och kvinnor. Det är 81,9 procent av alla kvinnor i Sverige som har fått minst en dos, samma siffra för män är 78,4 procent.

Under vecka 32 öppnade man bokningen av vaccination för alla som har fyllt 16 år och ungefär hälften av de som är födda 2004 och 2005 har enligt Region Halland nu bokat vaccinationstid.

LÄS MER:Tingsrätten friade man från Kungsbacka för att ha hjälpt Bajsmannen

Coronaläget i Halland just nu

189 personer bekräftades smittade av covid-19 under vecka 32. Veckan dessförinnan registrerades något färre, med 156 nya fall enligt Folkhälsomyndigheten. Inga nya avlidna eller intensivvårdsfall har registrerats under den gångna veckan.

LÄS MER:Knäckte flaggstång – föraren hade 1,52 promille

Slutar vaccinera med Astra Zenecas vaccin

Från och med den 31 augusti så vaccinerar Region Halland inte längre med Vaxzevria, Astra Zenecas vaccin mot covid-19. Anledningen till detta är att de som rekommenderats att ta Astravaccinet nu är fullvaccinerade med två doser. De få som är kvar som har fått sin första, men inte andra, dos av Astras vaccin kommer istället att få en annan sort.

ANNONS

Myter och desinformation kring vaccinet

Region Halland skriver i sitt senaste pressmeddelande att det cirkulerar olika missuppfattningar, myter och desinformation om vaccinerna. Förra veckan berättade Kungsbacka-Posten om att regionpolitikern Tommy Rydfeldt (L) är en av dem som fått mejl från vaccinationsmotståndare i gruppen Bota Sverige, som som säger sig vilja bota – det de ser som – ”den svenska desinformationen kring covid-19”.

Läkemedelsverket har med anledning av detta tagit fram informationsmaterial för att förklara och bemöta olika påståenden. Du hittar detta på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Lättnader när fler är fullvaccinerade

För de som har fått båda sina sprutor så finns det en del lättnader att åtnjuta. Bland annat slipper man ta ett PCR-test när man kommer hem från utlandsresa och man kan träffas i lite större krets.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS