Åtal skjuts upp i fallet om misstänkta sexbrotten mot barn

En man i 20-årsåldern sitter häktad misstänkt för åtta fall av sexualbrott mot barn. Under fredagen skulle han åtalas – men istället har åklagaren begärt att förlänga häktningen.

ANNONS

Flera fall av sexbrott mot barn har skakat Kungsbacka under sommaren. Som Kungsbacka-Posten tidigare rapporterat om misstänks en man i 20-årsåldern nu för sju fall av sexuellt ofredande mot barn och ett fall av försök till våldtäkt mot barn.

Den 2 september häktades mannen på sannolika skäl misstänkt för brotten, den högre misstankegraden – detta efter beslut i Varbergs tingsrätt.

Via sin advokat har han tidigare överklagat häktningen, men fick avslag i hovrätten.

Häktningen förlängs

Från början hade åklagaren getts en tidsfrist att väcka åtal senast den 16 september klockan 11, alltså under fredagsförmiddagen den här veckan.

Nu har hon dock begärt om att få tiden förlängd till den 30 september. Varbergs tingsrätt beslutade att så skulle ske, och därmed skjuts åtalstiden upp med två veckor. Enligt tingsrättens beslut kommer mannen fortsatt sitta häktad i väntan på åtal. Så här skriver domstolen:

ANNONS

”I häktningsfrågan konstateras att den misstänkte fortfarande är på sannolika skäl misstänkt för de aktuella brotten och att de särskilda häktningsskälen fortfarande föreligger”.

Kungsbacka-Posten har sökt åklagaren i ärendet.

LÄS MER:Misstänkt sexbrottsling ville släppas fri – ska fortsatt vara häktad

LÄS MER:Misstänkt sexbrottsling begärs häktad – var ungdomsledare

LÄS MER:Misstänkt för sexualbrott i Kungsbacka nekar

ANNONS