Michael Kristiansson, föreståndare för Biostaden Kungsbacka, säger att bion avvaktar med vaccinationsbevis för tillfället och får se hur det blir med bokningarna.
Michael Kristiansson, föreståndare för Biostaden Kungsbacka, säger att bion avvaktar med vaccinationsbevis för tillfället och får se hur det blir med bokningarna. Bild: Mia Sandblom

Bion avvaktar med vaccinpass

Nu införs vaccinationsbevis som smittskyddsåtgärd vid arrangemang inomhus för fler än 100 personer. På bion i Kungsbacka har man bara en salong som har över det antalet platser, men man har valt att avvakta.
– Just nu har vi inte vaccinationspass. Blir det jättemånga bokade får vi ta in det, säger Michael Kristiansson, föreståndare för Biostaden Kungsbacka.

ANNONS
LocationKungsbacka|
|

Den första december införs vaccinationsbevis vid samlingar på över 100 personer inomhus. Det är upp till själva arrangören att välja om man vill använda sig av vaccinpass som smittskyddsåtgärd, något som bland annat Kungsbacka teater valt att göra. Teatern har tidigare sagt att man satt in extra personal och uppmanar folk som har bokat föreställningar framöver att komma i tid.

LÄS MER:Nya krav på vaccinationsbevis – det här gäller

Bion i Kungsbacka har inte beslutat om vaccinpass ännu, eftersom det bara är en salong som berörs av de nya bestämmelserna.

– Vi har en salong med 122 platser men vi kommer sällan över 100 personer om det inte är storfilmspremiärer. Men vi får se hur det blir när premiären av nya Spindelmannen är den 15 december, säger föreståndaren Michael Kristiansson.

ANNONS

LÄS MER:Efterlängtad premiär när bion öppnade i Kungsbacka igen

”Tycker absolut att vaccinpass är bra”

Om arrangören inte väljer att införa vaccinationsbevis för allmänna sammankomster på fler än 100 personer ska man följa Folkhälsomyndighetens restriktioner. Det innebär att man måste ha en anvisad sittplats, max åtta personer per sällskap och ha minst en meter avstånd till nästa sällskap.

– Jag tycker absolut att vaccinpass är bra och blir det jättemånga bokade får vi ta in det. Men just nu har vi inte beslutat om det, är den stora salongen fullbokad är det ungefär 110 personer eftersom det alltid blir några ensamma stolar över. Så vi får se över hur vi ska göra, säger Michael Kristiansson.

LÄS MER:Efter lugna hösten – smittspridningen ökar

Kräver fler åtgärder och extrapersonal

Han förklarar att de först behöver se över hur ett eventuellt införande av vaccainpass ska ske i praktiken, vilka åtgärder och extrapersonal som krävs.

– Det är ganska mycket extra jobb. Det kommer behövas extra köer och någon som kan hjälpa de som är vaccinerade men inte vet hur man får ner sitt vaccinationsbevis. Men som sagt vi får se när premiären av Spindelmannen är, det kan ändra sig inom en vecka. Vi följer givetvis alla rekommendationer och hur smittspridningen ser ut.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS