Det här läste ni mest på Kungsbacka-Posten 2023

En urspårad midsommarnatt, ett badbråk i Onsala, polisens nya avancerade polisbil och ett enormt vildsvin.
Det är några av ämnena som engagerade Kungsbacka-Postens läsare mest på sajten under året som gick. Här är topp tio-listan.

ANNONS
|

10. Golfrestaurang tvingades bomma igen

Golfspelarna på Sjögärde golfklubb fick gå hungriga när restaurang Classic i oktober tvingades slå igen portarna. Krogen, som öppnade 2021, hade försatts i konkurs.

– I mars kommer något nytt vara öppet. Vi börjar leta nu, sa klubbchefen Henrik Dehlryd samband med strängningen.

9. Utpekad sekt vill expandera i Kungsbacka

Plymouthbröderna har etablerat sig i Särö med både företag och samlingslokal. I maj berättade Kungsbacka-Posten att församlingen var på jakt efter ytterligare mark för att expandera och bygga ut.

– Vi behöver mer plats, sade Rolf Skinner, företagare och en av de ledande i samfundet.

8. Ovanlig fisk gjorde ett framträdande

När Göran Andersson riktade kikaren mot havet spanade han egentligen efter fåglar. Men plötsligt bröts vattenytan – och ett helt annat djur dök upp från havet.

ANNONS

– De var större än sälar, och jag insåg att det måste vara tonfisk som jagar, berättade fågelskådaren.

7. Flicka våldtogs på skoltoalett

Flickan och pojken skolkade och låste in sig på toaletten för att gömma sig från lärarna. Där tvingade han henne till sex.

Pojken från Kungsbacka kommun dömdes för våldtäkt mot barn.

6. Politiker anmäldes i badbråk

När badsäsongen peakade i somras så blossade ett bråk om en badplats upp i Onsala. Kristdemokraten Mats Nyberg hade tröttnat på oljud och satte upp en gatupratare på stranden där han hotade med att folk inte kommer att få bada. Skylten anmäldes av meningsmotståndare.

5. Polisbilen som ser allt

I augusti berättade vi om ”superpolisbilen”. Den kan mäta farten på mötande trafik, ta 360 graders-foton, läsa nummerplåtar och livesända brottsplatsbilder. Snart rullar de första vässade polisbilarna ut i Kungsbacka.

4. En spektakulär husförsäljning

Bakom den relativt alldagliga fasaden döljer sig något sagolikt med bland annat poolrum, walk-in closet, hemmabio och gym. Läsarna fick följa med in i en bostad utöver det vanliga – ett palats utanför Frillesås.

– Jag älskar det här stället, berättade säljaren Viviann Hansson.

3. Jägaren Elinas jättebyte

En kväll i september fick jägaren Elina se rörelse i värmekikaren. En hyfsad galt, tänkte hon. Men det skulle visa sig vara en enorm bjässe.

2. Eva blev hemskickad – trots cancer

Eva Olsson Karlberg upptäckte en knöl i bröstet och sökte vård på Onsala vårdcentral. Där skickade läkaren hem henne med lugnande besked – trots att inga prover tagits. Senare skulle det visa sig handla om elakartad cancer.

ANNONS

1. Midsommarnatten då ALLT spårade ur

Nu är midsommarafton på Åsa camping en mysdag med familjen. Annat var det förr. 1986 var firandet kaotiskt och en tidningsartikel beskriver ett slagfält med misshandel, gruppvåldtäkt, rattfylleri och tjuvar.

– Jag ringde polisen 67 gånger, berättade Anna-Lena Bergqvist, som var campingvärdinna den där urspårade natten.

ANNONS