Ebbot bestulen på sin favoritgitarr: ”Utlovar hittelön”

I fredags efter en soundcheck på Folkteatern stal någon Ebbot Lundbergs favoritgitarr. Nu utlovar rockstjärnan hittelön ifall någon kan ha tips som gör att den kan komma till rätta.
– Jag brukar inte bry mig om prylar men den här gitarren kände jag väldigt mycket för, säger artisten till Kungsbacka-Posten.

ANNONS
|

Artisten och Säröbon Ebbot Lundberg har blivit av med en kär vän. I samband med en spelning på Folkteatern i fredags stal någon en av hans gitarrer.

– Jag skulle spela med Nicolai Dunger som hade releasefest för sin nya platta, vilken jag har producerat. Vi gjorde en soundcheck, och någon gång efter det var det någon som snodde min gitarr. Det var en gammal Eastman. Jag köpte den faktiskt på Hagelins musik i Kungsbacka en gång i tiden, berättar han.

Ovärderlig

Enligt Ebbot var det lite underligt att någon valde att ta just den gitarren.

– Alltså den är ju egentligen inte värd så mycket. Den har fått sina slag och repor och är lagad flera gånger.

ANNONS

Samtidigt förklarar Ebbot att han själv anser gitarren vara omöjlig att ersätta.

– Jag brukar normalt inte bry mig så mycket om prylar, men just den här gitarren kände jag väldigt mycket för. Den är ovärderlig. Så om någon hittar den så utlovar jag hittelön, säger han.

Hade den i Så mycket bättre

Gitarren, vilken Ebbot berättar är samma som han använde i tv-programmet Så mycket bättre, stals direkt från scen utan fodral. Något som artisten tycker borde ha varit uppseendeväckande.

– Det är ju jättemärkligt, någon borde ha sett det. Och jag förstår inte varför man tog just den gitarren. Men någon tog den och smet ut, säger han.

Händelsen är polisanmäld men Ebbot ber ändå om hjälp från den rockintresserade allmänheten att hålla ögonen öppna.

– Den kan ha hamnat på nån pantbank eller var som helst. Men det vore väldigt fint att få tillbaka den, säger han.

LÄS MER:Mycket färg hemma hos konstnären Karolina Palmér

LÄS MER:Soundtrack of our lives väljs in i Swedish music hall of fame

LÄS MER:Bärs, bira, Ipa och suröl – så firades Tjolöholms första ölfestival

ANNONS