Ett utbränt, krossat fönster efter branden.
Ett flerfamiljshus utrymdes under natten till lördag efter att en brand brutit ut. Bild: Ellinor Svensson

En person brännskadad i lägenhetsbrand

Strax innan tretiden i natt kom ett larm om brand i en lägenhet i centrala Kungsbacka. Räddningstjänsten skickades till platsen med tio enheter samt polis och ambulans. En brännskadad man som tog sig ut ur lägenheten fick föras till sjukhus.

ANNONS
|

Det var 02.57 som larmet om en brand i en lägenhet i centrala Kungsbacka inkom till räddningstjänsten. Branden bröt ut på fjärde våningen och krävde därför ett stort antal enheter på plats.

– Vi var ganska många, upp till tio stycken plus två ledningsenheter, säger Björn Vanderkaay, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Det var personer på plats som larmade och enligt polisen ska en lätt brännskadad man ha tagit sig ut från lägenheten. Han omhändertas och körs senare med ambulans till sjukhus. Skadorna ska enligt uppgift inte vara livshotande.

LÄS MER:Brand spreds med vinden

Barnfamilj kunde inte återgå till bostaden

Efter att räddningstjänsten anlänt valde de att utrymma fastigheten under räddningsarbetet.

ANNONS

– Det var först vid klockan kvart i fyra i natt var branden släckt, säger Björn Vanderkaay.

En barnfamilj som bodde i huset kunde inte återvända till sin bostad efter branden. Lägenhetsinnehavaren misstänks nu för allmänfarlig vårdslöshet.

– Det finns misstanke om sängrökning, det är inte riktigt konstaterat men det finns. Barnfamiljen som inte kunde återvända till sin lägenhet kunde själva ordna med tillfälligt boende, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Under morgonen hade samtliga enheter avslutat arbetet på platsen.

LÄS MER:Hon varnar för det otäcka skadedjuret i Kungsbacka

Sanering efter rökskador

På förmiddagen inleddes skadesaneringsarbete där fastighetsbolaget vill se över vilka åtgärder som behövs göras.

– Det är framför allt röklukt som vi försöker få bort, det var tur att branden bara var begränsad till en lägenhet. Det är de lägenheterna närmast den som brunnit där röken letat sig in. Vi ville ha sanerare snabbt på plats så de som bor här kan flytta tillbaka så snart som möjligt, säger Olof Peterson, teknisk chef på Aranäs fastigheter.

Han förklarar att de även går ut med information till de boende i lägenhetshuset, som alla blev tvungna att evakueras i natt.

– Räddningstjänsten och alla inblandade har gjort en fantastisk insats. Det viktigaste är att personen som befann sig i lägenheten mår bra och att hyresgästerna får bra information och känner sig omhändertagna, säger Olof Peterson.

ANNONS
ANNONS