Det var när en polispatrull kontrollerade två män vid resecentrum i januari som upptäckten gjordes att den ene hade stora mängder cannabis samt ett par gram kokain på sig.  Arkivbild
Det var när en polispatrull kontrollerade två män vid resecentrum i januari som upptäckten gjordes att den ene hade stora mängder cannabis samt ett par gram kokain på sig. Arkivbild Bild: Daniel Blomqvist

Greps med hasch och kokain vid resecentrum – hade våg i kalsongerna

När polisen kontrollerade mannen visade det sig att han hade ett 50-tal mindre plastpåsar i bröstfickan. Men att de var till att köpa skruv trodde inte poliserna på. Nu åtalas en man i övre tonåren för narkotikabrott.

ANNONS
LocationKungsbacka|
|

Det var i januari som polispatrullen bestämde sig för att kontrollera två yngre män vid resecentrum i Kungsbacka. Detta efter att de kände igen den ene sedan tidigare, samt att de verkade vara påverkade. Då poliserna genomsökte männen upptäckte de att en av dem hade en stor mängd mindre plastpåsar på sig. När polisen ställer frågan om varför han hade dessa påsar på sig blev svaret att han skulle köpa skruv.

Våg i kalsongerna

Då polisen misstänker att det snarare kan handla om försäljning av narkotika, tar de med sig personen med plastpåsarna in till stationen. Vid kroppsbesiktning hittas, förutom ett plastpaket innehållande misstänkta narkotikapreparat, även en våg i mannens kalsonger. Preparaten i plastpaketet kan enligt polisen misstänkas vara ecstasy, hasch och kokain.

ANNONS

Var påverkad av benso och thc

Ett urinprov visade dessutom att mannen hade spår av benso och thc (det aktiva ämnet i cannabis) i kroppen. I förhör verkade det dock som han hade tagit fler saker.

– Jag var positiv på fem preparat när jag lämnade urinprov, så det är väl det ungefär, svarar den misstänkte på frågan om vad han tror att provresultatet skulle visa.

Totalt hade mannen över 19 gram cannabis, 2,2 gram kokain, samt ett antal narkotikaklassade tabletter på sig vid gripandet. I förhöret uppger han att det var för eget bruk, och inte avsett att säljas vidare.

– Jag hämtade större mängder, det blev billigare så, förklarar den misstänkte i förhöret om varför han hade såpass mycket cannabis på sig.

Åtalas för narkotikabrott

Mannen, som är hemmahörande i en grannkommun, erkände misstankarna om såväl innehav som olovlig användning av narkotika. Nu åtalas han för såväl narkotikabrott som ringa narkotikabrott.

LÄS MER:Misstanken: Framställde över sju kilo cannabis på gården utanför Frillesås

LÄS MER:Därför spärrade polisen av gården – två män häktade

LÄS MER:Cannabisodlare skyllde på okänd hyresgäst – får fängelse

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS