Hos Eva plockar du din egen bukett

Just nu pågår snittblommornas tid, och hos Eva Nyströms självplock syns det tydligt. Med över 100 olika sorters blommor kan man här plocka sin egen bukett att sätta på köksbordet.
– Det är en sprudlande känsla att vara här, säger Eva om sitt självplock.

ANNONS
LocationKungsbacka|
|

Under vissa tider är det fritt fram att komma till Eva. Där får man en hink och en sax, och sedan är det bara att gå runt och plocka så många blommor man vill. Sedan kan man ställa sig vid bordet av lastpallar och pyssla ihop sin egen bukett.

– Och här får man gärna pyssla jättelänge, för det är så himla mysigt, säger Eva som står vid bordet av lastpallar.

LÄS MER:Öppna trädgårdar i Vallda lockar till nya möten och skratt

På fältet är raderna fyllda av olika sorters blommor. Och humlor, bin, fjärilar och andra insekter verkar trivas lika bra som Eva gör. Det finns mängder av olika arter att plocka, och bara storleken på hink sätter stopp.

ANNONS

– Det finns blåklint, borstnejlika, dahlia, amaranter, solrosor och massa mer, säger Eva som börjar rada upp en bråkdel av snittblommorna.

Mycket arbete bakom det vackra

Men den blommande äng vi ser idag har det krävts mycket slit för Eva att ta fram. Efter vårens ostadiga väder har det krävts en hel del jobb, och plantorna har behövts bytas ut flera gånger.

LÄS MER:Floristerna på Valand satsar – ny butik på gång

– Det är inte bara att slänga ut en påse frön och sedan komma tillbaka efter fyra månader, utan det är mycket mer arbete än vad man tror, säger Eva och fortsätter:

– Hela nedre delen var en sjö med fåglar som simmade runt efter de stora regnmängderna.

Troligen ökning av pandemin

Under fyra år har kunder kunnat komma hit och plocka sina blommor, och sedan betala per centimeter på omkretsen av buketten. Men trots coronapandemin har verksamheten gått mycket bra för Eva, och bättre och bättre för varje år.

– Många är hemma och vill också ha ett fint hem. Sedan tror jag även att folk vill ha något att göra, det finns en gräns på hur många gånger man kan spela minigolf. Så detta blir nog som en liten utflykt.

LÄS MER:De blommande rondellerna i Kungsbacka lockar besökare

Och självplocket har blivit en riktig höjdare. Ungefär 50 till 100 personer brukar komma och plocka blommor vid varje öppet tillfälle. Och glada miner är det alltid när Eva släpper in blomsterplockarna.

ANNONS

– Det är svårt att plocka blommor och vara sur. Sedan tar de hit massor av positiv energi, så jag blir nästan helt slut efteråt. Det är underbart, säger Eva med ett leende på läpparna.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS