Joe Labero lämnar landet – men först kommer han till Kungsbacka

Efter storslagna shower i Australien, Moskva och Las Vegas gör nu Joe Labero en avskalad turné i hemlandet. 12 mars besöker han Kungsbacka teater för en avskedsföreställning. Sedan beger sig trollkarlen ut i världen.
– Jag älskar att uppträda, det är ett gift att stå på scen, säger han.

ANNONS

Joe Labero har ett behov av att turnera. I många år har han rört sig konstant och sett världen. När pandemin plötsligt satte stopp för showerna, och utlandsresorna uteblev, slog han sig ner i Stockholm. Det var först då den 13-åriga dottern fick chansen att lära sig svenska flytande i både tal och skrift.

– Hon är bättre på engelska än jag. Jag pratar mest skolengelska. Men att uppträda utomlands är inga problem. Det finns så många ord, ”amazing”, ”magnific, ”incredible”, ”fabulous”... På svenska heter det ”jättebra”, säger Joe Labero och skrattar.

LÄS MER:Fullt i lokalen när Tommy Körberg intog Kungsbacka teater

Filosoferat över livets mening

Det senaste året har han hunnit fundera och filosofera över vad som är viktigt i livet. Svaret visade sig vara att fortsätta med det han jobbat med i över 30 år. Han vill uppträda.

ANNONS

– Det är ett gift att stå på scen. Det ser jag inte minst i Las Vegas. Diana Ross, Elton John och de andra fortsätter uppträda, trots att de närmar sig 80 år. Man får en kick, men det gäller säkert andra yrken också. Jag kan tänka mig att affärsmän får kickar av en bra affär.

Och även om en glittrig show i Las Vegas slår det mesta, tycker Labero att det är extra utmaning att möta hemmapubliken.

– I USA har publiken energi, de har showen i blodet. Svenskar går snarare på hockey och fotboll. Men jag har tagit hem magin från Las Vegas och utvecklat den.

LÄS MER:Komikern David Sundin kommer till Kungsbacka

En mer jordnära föreställning

Med rötterna i småländska Alvesta har Joe Labero sett den svenska landsbygden. Men han ser fram emot att återvända. De storslagna showerna med ljuseffekter och pyroteknik kommer i vinter ersättas med en mer småskalig produktion när han ger sig ut på de svenska scenerna. Mer jordnära, säger han.

Av logistiska skäl kan den tyngsta utrustningen inte köras runt från ställe till ställe. Det blir istället Labero, några tekniker, och så magin, som den 12 mars anländer till Kungsbacka teater.

– Jag har varit där en gång innan, och teatern är överraskande fin. Det är en svart box, vilket jag älskar. Den är underbar. Det är fint att den ligger en bit från Göteborg, allt behöver inte ligga i storstan.

ANNONS

LÄS MER:Fullsatt på Babblarna-premiären: ”Det blir alltid succé”

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS