Kaminförsäljaren om trycket: ”Fullständigt kaos”

De höga elpriserna har gett Tommy Brinck mycket att göra. Kunderna strömmar nu till butiken där han säljer braskaminer, men leveranstiderna är långa.
– Nu får jag sälja utställningsexemplar, säger Tommy.

ANNONS
|

De höga elpriserna har fått många att se över vilka källor för uppvärmning de använder i sina hem. Tommy Brinck, ägare av Eldabutiken KS Kaminer i Kungsbacka, ser nu effekten av det.

– Det är fullständigt kaos, vi har så mycket att göra. Det är mestadels på grund av elpriserna, människor har fått upp ögonen för andra sätt att värma sig, säger han.

Han märker av att kunderna har en oro inför framtiden när de kommer in i butiken.

Det ökade säljtrycket har pågått sedan i julas. När pandemirestriktionerna släpptes i början av våren ökade det ännu mer.

ANNONS

– Då började folk komma ut och röra på sig. Sen kom ryssen och det blev oroligheter.

Leveranser först nästa år

Samtidigt som det är en ökad efterfrågan på braskaminer så påverkas leveranserna av kriget i Ukraina. Mycket av produktionen sker i landet, och man har till följd av kriget inte kunnat arbeta i fabrikerna – parallellt med att det är materialbrist, uppger Tommy Brinck.

Beställer man en ny kamin nu får man därmed förvänta sig leverans först i början av nästa år.

– Nu är det utställningsexemplar jag får sälja, det är bara de alternativen jag har, för folk har sådan panik att få dem detta året, säger han.

LÄS MER:Kommunens elnota – 53 miljoner: ”Vi jobbar ständigt med att effektivisera”

LÄS MER:Kungsbackas energiplan är 23 år gammal: ”Stor omställning”

LÄS MER:Brist på robotgräsklippare i sommar

ANNONS