Köttjuvarna dömda – påföljden blir fängelse

Trion som var ute efter kött på Ica Maxi i mars har nu dömts av Varbergs tingsrätt. En av männen döms för stöld, och de andra två för försök till stöld. Påföljden blev fängelse.

ANNONS
|

De tre männen som samtliga är drygt 20 år är sedan tidigare dömda för flera fall av bland annat stöld och narkotikabrott. Den senaste domen som nu fallit rör även fler fall av stöld, och försök till stöld utöver den på Ica Maxi i Kungsbacka.

Flera andra stölder

Männen har tillsammans, eller var och en för sig även stulit kött i Borås, samt elektronik i Göteborg. Den senaste händelsen är dock den som utspelade sig i Kungsbacka, och därför hölls rättegången i Varbergs tingsrätt.

En av gärningsmännen passerade kassan i Kungsbacka med lammkött för cirka 2 000 kronor under jackan. Han erkänner gärningen och döms bland annat för stöld och ringa narkotikabrott. Påföljden blir en månad och 14 dagars fängelse.

ANNONS

”Väntade på swishbetalning”

De andra två stoppades av butikskontrollanter innan stölden på Ica Maxi hann genomföras. Då hade den ene oxfilé och entrecote för nästan 5 000 kronor i varukorgen. Han hade inte pengar att betala köttet för, och han pratade samtidigt i telefon med den tredje mannen som under tiden kretsade kring ingången.

Mannen med köttet i korgen hävdar att han väntade på en swishbetalning från en okänd vän, som skickat honom att köpa mat.

Mannen vid ingången, som avvek när vännen konfronterades av butikspersonalen menar att han bara väntade utanför medan vännen handlade.

Motsägelsefulla uppgifter

Tingsrätten finner dock männens uppgifter som tillrättalagda och motsägelsefulla. Man menar att övervakningskamerorna samt butikskontrollantens berättelse tydligt talar för att mannen utanför försökte hjälpa vännen att få ut varorna utan att passera kassan.

Den person som hade varorna i korgen döms till en månads fängelse, bland annat för försök till stöld, stöld, skadegörelse och olaga hot. Mannen utanför butiken får en månad och 14 dagars fängelse. Utöver stöldförsöket döms han även för bland annat stöld och våldsamt motstånd vid andra tillfällen.

LÄS MER:Tjuvar stal verktyg för 45 000 kronor – sågs smita i Audi

LÄS MER:Ertappades med salami i väskan – nekar till stöld: ”Är vegetarian”

LÄS MER:Stort polispådrag i sökandet efter stulna lyxbilar

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS