Varbergs tingsrätt dömer mannen för grov fridskränkning och misshandel.
Varbergs tingsrätt dömer mannen för grov fridskränkning och misshandel. Bild: Annika Karlbom

Man misshandlade flickvän – grannar hörde hennes rop på hjälp

Blåtirorna i kvinnans ansikte fick vänner att reagera och till slut tog hon sig ur förhållandet. Nu döms hennes dåvarande pojkvän för misshandel och grov fridskränkning.

ANNONS
|

Kungsbackaparets förhållande var våldsamt nästan från start. Vid ett tillfälle beklagade sig kvinnan för en granne, och sa samtidigt att om det i framtiden hörs bråk från kvinnans lägenhet så får grannen gärna ringa polisen.

Det kom både den, och minst en annan granne senare att göra, vid tillfällen då kvinnans förtvivlade skrik hördes genom väggarna.

Brändes med cigarett

Poliser som besökt lägenheten styrker kvinnans berättelse, och det gör också fotografier på skador hon fått. Även kvinnans vänner vittnar om bråk och misshandel som pojkvännen utsatte henne för. De tycker också att kvinnan förändrades under åren då förhållandet pågått. Hon har enligt dem isolerats och blivit mer tystlåten.

ANNONS

Mannen är i 40-årsåldern och har bland annat bränt sin flickvän med en cigarrettfimp, slitit henne i håret och tagit strypgrepp på henne. Han har också slagit henne i ansiktet, vilket gett henne skador hon inte kunnat dölja för kompisar och arbetskamrater.

Minns inte på grund av fylla

Mannen hävdar att han inte minns många av händelserna, eftersom han ”var full som alltid”. Han erkänner dock att han använt fula ord mot kvinnan, men att hon varit otrevlig tillbaka.

Kvinnan försökte flera gånger lämna förhållandet och tog kontakt med en kvinnojour. Ändå tog det tid innan paret bröt helt.

De åtalade gärningarna avser misshandel, olaga hot och ofredande, och Varbergs tingsrätt bedömer att gärningarna sammantaget ska rubriceras som grov fridskränkning.

Slog ner en man till marken

Kungsbackabon döms även för att vid ett tillfälle ha misshandlat en annan man, som umgicks med den före detta flickvännen. Han slog då mannen i ansiktet, och fortsatte sparka och slå, både på kroppen och huvudet, efter att mannen fallit till marken. Gärningsmannens egen version är att den nerslagne mannen startade bråket.

Varbergs tingsrätt dömer mannen till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan, i form av behandling för beroende. Han ska också genomgå Frivårdens behandlingsprogram för relationsvåld.

Han ska också betala 70 800 kronor i skadestånd till exflickvännen, och 14 363 till mannen han slog ner.

ANNONS

LÄS MER:Man döms till fängelse för grov kvinnofridskränkning

LÄS MER:Kvinna åtalas för grov fridskränkning – hotade sambo med sax och kokande vatten

LÄS MER:Förföljde ex-flickvän i två år – gömde sig i buskage

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS