Misstänkt misshandel och skadegörelse i Onsala

När mannen skulle köra ut på Onsalavägen kom en annan bil i hög hastighet – som tvingades tvärnita. Efter en biljakt fick föraren stopp på den andra bilen.
– De tre som färdades i den bilen hoppade ur och föraren började slå mot bilen, säger Per-Alexander Treptow, stationsbefäl i Kungsbacka.

ANNONS
|

Det var vid 22.30-tiden på söndagen som polisen larmades till Onsalavägen i Onsala. En person hade råkat ut för misshandel, i samband med att flera personer krossat hans bilruta.

LÄS MER:Misstänkt grov misshandel i Kungsbacka – man överfölls och stacks i magen

– En man ska köra ut med sin bil på Onsalavägen, och då kommer det en bil i väldigt hög hastighet som han först inte ser, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Blev arga – slog sönder bilen

För att undvika kollision tvingades den andra bilen tvärnita. Därefter valde föraren i den andra bilen att jaga bilen som fick honom att tvärnita. Föraren hann därefter blinka med helljus innan den körde om och fick stopp på föraren i den andra bilen, som är en man i 20-årsåldern.

ANNONS

– De tre i den bilen blir arga, så de hoppade ur sin bil. Målsägare hade inget annat val än att stanna och öppnade rutan för att höra vad personen ville, säger Per-Alexander Treptow, stationsbefäl i Kungsbacka och fortsätter:

– Gärningspersonen skriker att han inte ska köra ut som han gjorde. Sedan blev han aggressiv och slog flera slag mot bilrutan innan de blev krossad.

Enligt uppgifter från polisen ska enbart föraren ha betett sig aggressivt och tagit till sig våld. De två passagerarna stod stilla och tittade på.

Misstänks för misshandel

I samband med det fick föraren glassplitter och skärsår i ansiktet. Han ska inte ha behövt vård för sina skador, däremot var han chockad efter händelsen, enligt polisen.

– De tre personerna hoppar in i sin bil och kör sedan från platsen, säger Thomas Fuxborg.

Enligt polisen ska gärningsmännen ha färdats i en BMW. Det är oklart i vilken riktning de körde från platsen.

Polisen har upprättat en anmälan om misshandel och skadegörelse.

LÄS MER:Svartsjukebråk ledde till domstol – slagsmål efter rykten om tafs

ANNONS