En person anträffades död på en adress i Åsa på fredagskvällen. Polisen misstänker mord.
En person anträffades död på en adress i Åsa på fredagskvällen. Polisen misstänker mord. Bild: Tobias Sandblom

Misstänkt mord i Åsa

Polisen har inlett en förundersökning angående mord, sedan en person hittats död på en adress i Åsa. En person har gripits.

ANNONS
|

Polisen är mycket förtegna om händelsen, men larmades till en adress i Kungsbacka kommun vid 17.30 på fredagskvällen, med anledning av ett grovt våldsbrott.

– Jag har inte så mycket nu. Det kom in som ett grovt våldsbrott och det rubriceras som mord, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst.

Ett stort område i Åsa spärrades av i samband med att polisen gick ut med uppgifterna om att ett misstänkt mord skett.

– Det har skett inomhus, jag kan inte lämna fler uppgifter.

Vad för slags våld det handlar om kan hon inte svara på i nuläget.

En förundersökning har inletts och flera enheter arbetar just nu på platsen. Brottsplatsen har spärrats av i väntan på teknisk undersökning.

ANNONS

Enligt uppgifter till Aftonbladet har en kvinna gripits av polisen. Tidningen skriver också att det är en man som anträffats död.

En misstänkt person

På lördagsmorgonen bekräftade polisen i Kungsbacka-Posten att en person tagits in för förhör, misstänkt för mord. Vem det är vill de dock inte gå in på, och heller inte vem det är som anträffats avliden.

– Det sitter en frihetsberövad i ärendet. Det kommer säkerligen bli vidare förhör under dagen, säger Fredrik Svedmyr, också han polisens presstalesperson i region Väst.

Den tekniska undersökningen kommer att genomföras under lördagen. Tills dess är området fortsatt avspärrat.

ANNONS