Ytterligare en man i 40-årsåldern greps under tisdagen misstänkt för grovt olaga hot alternativt medhjälp i samband med att en man rusade in på en bar med en motorsåg i måndags.
Foto: Shutterstock/arkiv
Ytterligare en man i 40-årsåldern greps under tisdagen misstänkt för grovt olaga hot alternativt medhjälp i samband med att en man rusade in på en bar med en motorsåg i måndags. Foto: Shutterstock/arkiv Bild: Catrin Hansson

Motorsågsmannen häktad – vill inte prata om hotet

Den man som rusade in på en bar med en motorsåg i händerna häktades på fredagen, misstänkt för grovt olaga hot.

ANNONS
|

Mannen är känd av polisen sedan tidigare och redan samma kväll kunde han gripas, efter att ha dundrat in på en bar i Kungsbacka med en motorsåg i händerna. Några dagar senare greps ytterligare en man, misstänkt för att ha kört bilen de båda flydde i.

Under fredagen häktades mannen, som är i 40-årsåldern, på sannolika skäl misstänkt för grovt olaga hot.

Läs mer: Man med motorsåg rusade in på en bar – en man greps under natten

Läs mer: Motorsågsmannen hade medhjälpare – bilföraren gripen och anhållen

Enligt mannens advokat vill han inte uttala sig om brottsmisstanken. Under förhöret som hölls vid häktningsförhandlingarna valde han att inte säga någonting.

ANNONS

Han häktas dels för att åklagarn anser att det finns risk att mannen annars kan försvåra utredningen, dels för att det finns risk att han fortsätter begå brott.

Åtal ska väckas senast 11 februari, om mannen inte omhäktas.

Kungsbacka-Posten har konstaterat att motorsågsmannen är samma man som red in på en kamel på ett hotell i Turkiet förra sommaren och han är dömd för brott i Sverige.

Läs mer: Kamelmannen misstänkts för motorsågshotet i Kungsbacka

Läs mer: Stal kamel och attackerade hotellpersonal med påk

Louise Jungmalm

louise.jungmalm@kungsbackaposten.se

ANNONS