Rektorn efter branden på förskolan: ”Väldigt känsligt”

På torsdagsmorgonen samlades chefer och personal vid Linnéa förskola för att bedöma skadorna efter branden på onsdagskvällen.
– Alla barn som behöver får omsorg, säger rektor Elisabet Haglund.

ANNONS
|

Det var lugnt och fridfullt ute vid Linnéa förskola på torsdagsmorgonen. Byggnaden är i det mesta intakt, och branden som inträffade på onsdagskvällen kunde bekämpas utan att insidan av skolan drabbades av stora skador.

– Det har brunnit i fasaden men inte inne i skolan, berättar Johan Arvidsson som är enhetschef säkerhet vid Serviceförvaltningen i Kungsbacka kommun.

LÄS MER:Räddningstjänst larmad till brand på förskola

75 barn drabbade

Tillsammans med andra chefer och personal från kommunen var han på plats för att göra en bedömning om vad som behöver göras och när barnen kan återgå till skolan. Enligt rektor Elisabet Haglund har inga barn behövt stå utan omsorg den här morgonen.

ANNONS

– Det är 75 barn som går här och det blir såklart väldigt känsligt. Men vi har öppet för alla barn som behöver omsorg och har ordnat så att de kan vara på en annan förskola. Pedagogerna härifrån har följt med, och de har fått egna lokaler, säger hon.

Samtidigt hoppas Elisabet Haglund att det inte ska dröja allt för länge innan de kan vara tillbaka på Linnéa förskola.

– Det är därför vi är här nu, för att ta reda på fakta och bedöma när vi kan öppna igen. Det är inga materiella skador inne på skolan men det finns röklukt.

Misstänkt mordbrand

Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand, men i skrivande stund finns ingen misstänkt. Under tiden pågår arbete med att få ordning på miljön inne i lokalerna.

– Det har varit en saneringsfirma här under natten och bland annat satt in joniseringsapparater för att rena luften, säger Johan Arvidsson.

LÄS MER:Allt färre sjuka i skolorna: ”Blivit betydligt bättre”

Tills vidare får barn och föräldrar invänta att utredningen blir klar.

– Vi får se var vi landar efter den här bedömningen. Men vi kommer att lägga ut information via vår hemsida så fort vi vet, säger Tommy Korsell, verksamhetschef i pedagogiskt område norr.

ANNONS

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS