Under vecka 20 rapporterades 130 nya fall i Kungsbacka, vilket är en ökning jämfört med föregående vecka.
Under vecka 20 rapporterades 130 nya fall i Kungsbacka, vilket är en ökning jämfört med föregående vecka. Bild: Andreas Olsson

Så ser coronaläget ut i Kungsbacka

Antalet nya fall av covid-19 ökar något i Kungsbacka kommun. Efter att ha haft en stadig nedgång sex veckor i rad har nu 130 nya fall rapporterats vecka 20, jämfört med 117 veckan innan.

ANNONS
|

I Kungsbacka har antalet fall av covid-19 minskat stadigt under de senaste veckorna men i och med de nya siffrorna som presenterades av Folkhälsomyndigheten i dag bryts den trenden.

Från att ha haft 117 fall vecka 19 är det nu 130 nya fall vecka 20. På regionnivå ser det däremot mer lovande ut med en fortsatt minskning för åttonde veckan i rad, 489 nya fall jämfört med 550 och även nationellt ses en nedgång.

LÄS MER:Thomas blev svårt sjuk i covid: ”Inser hur nära döden jag var”

– Det går ner sen fem veckor tillbaka men vi har fortsatt ett högt antal fall. Smittskyddsåtgärderna gäller fortsatt i hela landet och de är viktiga att hålla, säger Karin Tegmark Wisell, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten under torsdagens presskonferens.

ANNONS

Folkhälsomyndigheten påpekar att dagens siffror kan komma att uppdateras på nytt då gårdagens siffror påverkades av ett tekniskt fel.

Fortsatt ökad vaccinationstäckning

Fram till vecka 20 är det 117 600 personer som har fått sin första dos vaccin i Halland av dessa är det närmare 18 procent som fått båda vaccindoserna och är färdigvaccinerade.

I Kungsbacka hade 44,1 procent av invånarna, vilket motsvarar 28 719 personer, fått minst en dos vaccin vecka 20.

– Vaccinationstäckningen är god då många nappar på erbjudandet när de får det.

LÄS MER:Så mycket minskade antalet vaccinerade göteborgare

Regionen befinner sig i vaccinationsfas 4 och bokningen för varje åldersgrupp öppnar stegvis. Du som är född 1974 eller tidigare kan boka från torsdag 27 maj, fler datum presenteras efter hand.

Totalt i Sverige har nu upp till 4 910 807 personer fått minst första dosen vaccin, av dessa har närmare 16 procent också fått sin andra dos.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS