Sagolikt jubileum i barnens värld: ”Vi har ett litet mysigt kalas”

Leksaker i alla former, färger och material – men även plagg och litteratur för de lite yngre har de senaste åren lockat stora som små till butiken i Kungsbacka. Nu firar de tre år.
– Vi drog ihop ett litet mysigt kalas, säger Sanna Sjöström som driver Landet ingenstans.

ANNONS
|

Trots en lördag med strålande solsken visste en av de yngre kunderna vad han ville ha. Willhelm Benktander, som var där med mamma Agnes och mormor Marie, ville köpa ett paraply.

– Vi bor i Billdal men åker ofta till Kungsbacka. Här har vi varit många gånger, säger mormor Marie Benktander som själv har hittat ett par små figurer som hon står och känner på.

– Det är ett litet syskon på gång, avslöjar hon.

Firar tre år med kalas

Leksaksaffären Landet ingenstans drivs av Sanna Sjöström från Vallda. Det är nu tre år sedan hon startade butiken, och på lördagen firade hon det med kalas.

ANNONS

– Det känns lite konstigt med allt som händer, men vi drog ihop ett litet mysigt treårskalas. Det var väldigt mycket folk här första timmarna, berättar hon.

LÄS MER:Systrarna säljer blommor på nätet: ”Man märker av dahliaboomen”

Med tre år i backspegeln tycker Sanna Sjöström fortfarande att det är jätteroligt att driva butik med fokus på de lite yngre.

– Jag kommer ju från vårdyrket och hade inte jobbat i butik tidigare. Men det är väldigt roligt, det är så kul när folk är glada, säger hon.

Kan bli flytt

Exakt hur det blir med butiken på dess nuvarande plats är ännu inte bestämt då huset är till salu. Men just det var inget som präglade den här dagen. Fortsättning blir det, och kanske kan de mysiga om än relativt trånga lokalerna bli ersatta med något större framöver.

– Jag skulle nog kunna behöva lite mer utrymme, säger Sanna Sjöström med ett skratt.

LÄS MER:Halländska bilfesten Wheels and Wings gör comeback i sommar

Vilka leksaker är mest populära?

– Det är lite olika, men folk i dag är väldigt miljömedvetna. Slit och släng lockar inte längre, utan de ska helst kunna hålla mer än till ett barn. Själv tycker jag mycket om leksaker i trä, men för mig och många andra är det även viktigt var och hur leksakerna är tillverkade, säger Sanna Sjöström.

ANNONS

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS