Tjolöholm fylldes av fans när Jöback uppträdde – här är bilderna

Nästan 500 personer fick sittplats när Peter Jöback uppträdde i Magasinet, den stora ladan på Tjolöholms slott. Arrangörerna kallar spelningen unik.
– Det blir väldigt intimt där inne, det är en bra scen, säger Martin Nilsson, arrangör.

ANNONS
|

Peter Jöbacks turné heter "50 år på jorden, 40 år i musikens tjänst" och är, som namnet antyder, något av en återblick på den långa karriären. Gamla kända låtar, med Guldet blev till sand, som den allra mest älskade, varvas med lite överraskningar.

Picknick i solen

Detta lockade många besökare, en hel del långväga, till Tjolöholm under torsdagskvällen. På gräset nedanför slottet satt fikande gäster i solen, i väntan på att konserten skulle dra i gång.

Anna Strandeberg hade gett sin mamma Susanne Lundin-Larsen en biljett i mors dags-present och de var på gott humör när de anlände.

– Vi hade campingstolar med oss, för vi trodde det var utomhus, säger Anna och skrattar.

ANNONS

Speciell plats

Det visade sig sedan att de inte var de enda som tagit med sig egna stolar som inte kom till användning. Inne i ladan finns 468 onumrerade sittplatser på en relativt liten yta, vilket lovar god närvarokänsla.

Patrik Olderius har ett varierande jobb som Tjolöholms VD. Han stod under kvällen i baren och sålde svalkande dryck, och hade höga förväntningar.

– Det här blir kul. Jöback är sugen på den här spelningen, det är en speciell plats.

På söndag uppträder bröderna Gustaf och Viktor Norén på samma ställe.

LÄS MER:Kändistätt när Malmbergs Hundraåring hade premiär – ”Alla var där”

LÄS MER:Första konsertkvällen på Tjolöholm: ”Succé”

LÄS MER:Tjolöholms slott aktuellt i musikvideo: ”Mystisk och filmisk känsla”

ANNONS