Tobias Hysén tillbaka efter skräckskadan – i lånad mask från IFK Göteborg

Tobias Hysén, 39, krossade näsan och åkte på en kraftig hjärnskakning efter att ha blivit sparkad i huvudet. Nu är profilen tillbaka på fotbollsplanen igen – i en lånad mask.
– Det är Junes Barnys gamla, den passar tillräckligt, säger han.

ANNONS

Tobias Hysén hoppade in i målet för Kungsbacka City i en B-lagsmatch mot Onsala i början av augusti. Då skulle olyckan vara framme när en motståndare satte dobbarna rätt i ansiktet på veteranen.

Det skulle sluta med en krossad näsa och en kraftig hjärnskakning.

Nu är han dock tillbaka.

Detta när Kungsbacka City ställs mot IFK Fjärås nu på lördag. För Tobias Hysén blir det spel med mask.

LÄS MER: Tobias Hyséns otäcka skada – krossade näsan och fick hjärnskakning

En mask han lånat från IFK Göteborg.

– Det är Junes Barnys gamla och den passar ... den sitter ju inte kloss an men passar tillräckligt i alla fall, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Det är bättre än inget. Jag har den mer för säkerhets skull och har testat den i tisdags och ska testa den en träning till innan matchen. Det kommer att fungera ganska bra ändå. Det är väl mottagningar i fart som kan bli lite problem där jag måste ha koll runtomkring mig.

LÄS MER: Nu äter Tobias första glassen efter ”16 weeks of hell”

Hur länge ska du köra med mask?

– Om det fungerar bra då kör jag i två-tre veckor. Så länge jag kan vara någorlunda nära hundra och inte springa runt och krocka med andra. Jag tappar ju någon centimeter åt båda hållen men jag får väl vrida på huvudet lite mer.

Du får kliva in, hänga två kassar och sedan byta ut dig själv?

– Haha! Tänk om man ändå hade kunnat göra det ...

Det går inte att göra lite som du vill längre?

– Inte nu. Under första året i division sex behövde jag väl inte ta i jättemycket ... jag har ju dock aldrig varit någon som dribblat av folk utan levt på min fart och spelförståelse. Om jag hade gått in med hundra procents inställning då hade jag gjort mål i varje match i division 6. Det gör jag inte nu.

ANNONS

LÄS MER: Onsalas hemmamatch flyttas 23 mil – till Malmö

Tobias Hysén om nivån i division 4

Med tanke på den karriär som han hade som elitspelare var det till en början svårt att vänja sig att spela på en betydligt lägre nivå. Nu har han dock börjat vänja sig och spel i division 4 är inte så enkelt längre.

– Vi möter ju flera lag som har spelare som hade kunnat spela högre upp men som inte har tid. Det är spelare som tränar flera gånger i veckan och vi har också ett par spelare som hade kunnat spela högre upp. Samtidigt är det klart att om jag ger mig fan på det så är jag en av de bättre men så jävla enkelt är det inte. Jag får kriga lite nu och det är bara roligt, säger han.

Tidigare i år genomgick han ”16 weeks of hell”. Ett träningsprogram där han tappade 22 kilo och nådde en bättre form än han haft på många, många år. Efter skadan nu har det blivit lite käppar i hjulet på träningsfronten.

Men det ska åtgärdas.

– De tre veckorna jag inte kunde träna syns väl lite. Jag är dock fortfarande bra tränad och har en helt annan kondition och grundstyrka idag. Tidigare kunde jag få lite ont i ryggen men det har jag inga problem med längre. Jag ska dock ta tag i det lite igen och komma tillbaka in i det igen, säger Tobias Hysén.

ANNONS

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS