Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Oscar Strandberg

Tog sig in hos äldre på Hammerö – häktas

Två personer slog larm efter att en man tagit sig in i deras hem och stulit. En av de boende ska också ha knuffats och fallit i golvet. Nu har en man häktats.
– Han har gjort vissa medgivanden, säger David Lorentzon, utredningschef.

ANNONS

Det var på förmiddagen i lördags som två boende på Hammerö slog larm om att en man tagit sig in i deras bostäder. En av de drabbade var en kvinna i 90-årsåldern som ska ha jagat tjuven på flykten.

– Vi har två händelser uppe i Hammerö. Det är en person som vi misstänker har berett sig tillträde till de här bostäderna och tillgripit gods, säger David Lorentzon, utredningschef i Kungsbacka.

Polisen som hade en patrull nära tillhands kunde snabbt ta sig dit och gripa en person.

– Vi har en polisman snabbt på plats som kunnat gripa en man, säger David Lorentzon.

ANNONS

Stöld och motvärnsrån

Mannen är nu häktad misstänkt för stöld och rån, då han i minst ett fall har använt sig av våld när målsägare försökt ta tillbaka stöldgods.

– Han blev påkommen av en av de boende och använder sig av ett visst våld för att freda sig och lämna bostaden. En målsägare har blivit knuffad och slagit i golvet. Men det var inget som krävde sjukhusvård, säger Lorentzon.

Mannen ska ha fått med sig plånbok, kontakter och en dator. Den misstänkte har också medgett delar av brottet och sagt att han ”rafsat till sig” saker som låg nära tillhands, berättar David Lorentzon. Stöldgodset är nu återlämnat.

Oklart om åldringsbrott

I det initiala skedet uppgav polisen händelsen kunde vara ett åldringsbrott och att mannen påstod sig vara från hemtjänsten. Det är dock inte klarlagt vilken betydelse målsägarnas ålder haft, enligt David Lorentzon.

– Det är äldre personer som bor där. Men om brottet skett av den anledningen, eller om det bara råkade bo äldre personer där, är för tidigt att svara på ännu.

En skåpbil har också tagits i beslag som i skrivande stund inte undersökts. Fler förhör kommer att hållas.

– Han har medgivit till vissa saker, men han ska höras på nytt, säger Lorentzon.

ANNONS

LÄS MER:Inbrottstjuv på Hammerö togs på bar gärning

LÄS MER:Larm om brand i villa i Åsa

LÄS MER:Larm om singelolycka utanför Kungsbacka

ANNONS