Formstarkt Varla tog ännu en seger

Varla är svårstoppat för tillfället. När laget mötte Halmstad borta i Halmstad Arena på lördagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 4–5 (2–0, 2–3, 0–2) innebär att Varla nu har fyra segrar i följd i division 1 södra Götaland herr i innebandy.

|
Halmstad förlorade mot Varla

– En skön seger! Halmstad är svårspelade och gjorde det svårt för oss i första perioden innan vi justerade lite och kunde vända matchen och vinna rättvist. Vi tror på det vi gör och hur vi gör det tillsammans. Laget har en grym moral, tyckte Varlas tränare Peter Jacobsson, efter matchen.

Ett självmål avgjorde matchen 12.20 in i tredje perioden.

Halmstad tog ledningen efter 9.20, genom Adam Andersson på pass av Otto Carlsson.

Halmstad ökade också ledningen till 2–0 efter 13.58, ännu en gång genom Adam Andersson framspelad av Otto Carlsson.

I andra perioden var det i stället Varla som dominerade. Laget vann perioden med 2–3 och ställningen efter två perioder var 4–3.

2.53 in i tredje perioden slog Varlas Adam Davidsson till och kvitterade för Varla.

4–5-målet var ett självmål av Halmstad efter 12.20.

Noterbart är att Halmstads Otto Carlsson hade fyra assists. Dessutom att Varlas Adam Davidsson stod för tre poäng, varav ett mål.

Efter fem matcher har Halmstad nu sex poäng och Varla har tolv poäng.

Varla tar sig an Pixbo Wallenstam i nästa match borta fredag 5 november 19.45.