Frillesås vann borta mot LAIK i elitseriekvalet herr, med 6–4 (5–2).

ANNONS
|
LAIK förlorade mot Frillesås

Det var andra raka segern för Frillesås, efter 6–5 mot Åby/Tjureda i första matchen.

Frillesås började bäst och gjorde 0–1 redan i matchupptakten. Efter bara två minuter slog Fredrik Johansson till framspelad av Gustav Friman.

LAIK kvitterade till 1–1 tidigt i matchen, genom Henrik Larsson på pass av Linus Hagman, i sjätte minuten.

Frillesås tog ledningen bara fyra minuter senare genom Markus Fremstad framspelad av Fredrik Johansson.

En minut senare spelade Mattias Jansson fram Viggo Olofsson som såg till att LAIK kvitterade till 2–2.

Frillesås tog ledningen på nytt i 19:e minuten, genom Sergey Pochkunov på pass av Jakob Jenefeldt.

ANNONS

Frillesås ökade ledningen till 2–4 i 27:e minuten, genom Fredrik Brandin på pass av Fredrik Johansson.

Frillesås ökade också ledningen till 2–5 strax före halvtidsvilan, genom Jakob Jenefeldt framspelad av Mattias Johansson.

LAIK reducerade dock till både 3–5 och 4–5 genom Linus Hagman och Victor Petersson efter 28.02 i andra halvleken.

Frillesås gjorde dock 4–6, på nytt genom Fredrik Brandin i 90:e minuten och avgjorde matchen.

Fredrik Johansson gjorde ett mål för Frillesås och totalt tre poäng.

Nästa motstånd för Frillesås är Bollnäs. Lagen möts fredag 11 mars 19.15 på Sjöaremossen.