Varla vann efter avgörande i förlängningen mot Halmstad

Varlas väg till seger mot Halmstad hemma i division 1 södra Götaland herr i innebandy blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde Varla avgöra till 8–7 (1–4, 4–0, 2–3, 1–0) och ta bonuspoängen. Love Björklund blev matchhjälte för Varla med sitt mål blott 47 sekunder in i förlängningen.

|
Varla vann mot Halmstad

Halmstad hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 8.02 genom Otto Carlsson innan Varla kvitterade.

Därefter handlade dock allt om Halmstad och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 1–4. I andra perioden var det i stället Varla som hade övertaget. Laget vann perioden med 4–0 och ställningen efter två perioder var 5–4.

I tredje perioden var det i stället Halmstad som hade greppet. Laget vann perioden med 2–3 och ställningen efter tre perioder var 7–7.

I förlängningen tog det 47 sekunder innan Varla avgjorde till 8–7. Matchvinnare för hemmalaget blev Love Björklund.

Halmstads Otto Carlsson stod för fem poäng, varav fyra mål och Philip Holmqvist gjorde ett mål och totalt tre poäng. Varlas Rasmus Idewald gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål, Marcus Löfwander hade tre assists och Fredrik Pedersen gjorde två mål och totalt tre poäng.

Halmstad ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan Varla är på femte plats.

Nästa motstånd för Varla är Mölndals IBF. Lagen möts onsdag 16 februari 20.00 i Aktiviteten.