Alexandra Lundström satte nio bollar. Foto: Bobbo Lauhage
Alexandra Lundström satte nio bollar. Foto: Bobbo Lauhage Bild: -

Aranäs första förlust sedan oktober

Eslöv borta blev för svåra för Aranäs. De gjorde helt enkelt för många misstag i början och kom inte i kapp.
– Jag tycker att vi är ett bättre lag, men idag är vi inte det, säger tränaren Magnus Ferdinandsson.

ANNONS
|

Aranäs hade fram till och med i fredags spelat 13 matcher och förlorat två av dem. I lördags spelades den fjortonde matchen och tyvärr lades också ett plus till förlorade matcher. Det var i oktober som Aranäs förlorade en match senast.

– Det är lite deppigt och lite tungt faktiskt att vi inte vinner. Men insatsen är för blek idag. Vi ger oss inte själva chansen och vi gör för många missar. Eslöv är en bra motståndare och idag var de bättre än oss, säger Ferdinandsson.

Men det lag som startade bäst var ändå Aranäs som ledde med ett par bollar i början. När Eslöv därefter satte några mål på raken blev Aranäs lite stressade, och i samband med det uppstod ännu fler misstag.

ANNONS

– Gör vi inte mål på våra chanser men Eslöv gör det, det säger ju sig självt att det är det vi blir stressade av. Vi spelar oss till några fina lägen som vi sedan inte förvaltar och gör några oprovocerat tekniska fel, vilket gör spelet lite halvdarrigt, säger Ferdinandsson.

Eslöv å andra sidan, som ligger i den övre halvan av tabellen, hittade bra offensiva lösningar och satte sina lägen. I halvtid var resultatet övertygande 14–8 till hemmalaget.

– Vi slog Eslöv hemma innan jul, och det gör vi om vi spelar bra handboll. Men det gör vi inte idag, säger Magnus Ferdinandsson.

Aranäs försökte komma igen mot slutet, men tiden var då för knapp .

– Vi kom nästan tillbaka men vi hade gjort för många misstag innan samtidigt som vi chansar mer i spelet mot slutet, säger han.

Nu gäller det för Aranäs att ladda om. På söndag nästa vecka möter de Hallby, som ligger snäppet under Eslöv i tabellen, på hemmaplan.

– Vi brukar säga att antingen så vinner man, eller så lär man sig något. Man kan inte gräva ner sig hur långt som helst. Nu laddar vi om och påbörjar en ny ”winningstreak” på söndag, säger Ferdinandsson.

ANNONS

Frida Ekborg

frida.ekborg@kungsbackaposten.se

Handboll

Allsvenskan dam

Eslövs IK Elit – HK Aranäs

31–24 (14–8)

Mål: Alexandra Lundström 9, Tilda Palm 3, Ida Espling Ek 3, Emelie Batista 2, Anna Heed 2, Sanna Andreasson, Louise Karlefeldt, Ellen Davis, Alva Lekbrant, Johanna Zaman

Bra: ”Jag tycker ändå Tilda Espling-Ek i mål gör det bra som vanligt”

ANNONS