Frillesås Fredrik Brandin gjorde i tisdagskvällens bortafajt mot Edsbyn mål för tionde matchen i rad. Arkivfoto: Bobbo Lauhage
Frillesås Fredrik Brandin gjorde i tisdagskvällens bortafajt mot Edsbyn mål för tionde matchen i rad. Arkivfoto: Bobbo Lauhage Bild: baloght

Frillesås skakade Edsbyn: "De är bra på att få skitmål"

Frillesås skakade om svenska mästarna Edsbyn rejält under stora delar av tisdagskvällens bortafajt men förlorade till slut med 4–6.
– Prestationsmässigt är det en av våra bästa matcher i år, säger lagledaren Marcus Blickander.

ANNONS
|

Elitseriens nästjumbo Frillesås inledde matchen i Svenska fönster arena synnerligen piggt och påkopplat mot Edsbyn.

Utdelningen för detta kom i den 17:e matchminuten när Fredrik Brandin frispelades av Robin Mohlén som satte 1–0. Baljan betydde att Brandin nu gjort mål i tio matcher i rad vilket är en smärre bedrift med tanke på att FBK snittat någonstans kring 2,5 mål per kamp i årets elitserie i bandy.

Edsbyn kom tillbaka och kvitterade till 1–1 samt tog ledningen med 2–1 efter mål av Joakim Svensk respektive Oskar Wikblad. Det första skedde efter en försvarsbjudning och det andra efter en hörna från höger.

ANNONS

Frillesås tappade dock inte energin. Sergey Pochkunov fick i den 42:a minuten en bra passning och var på väg förbi sin försvarare när han fälldes innanför straffområdet.

Edsbyns Tommi Määttä satte sig på botbänken och fram till straffpunkten skrinnade Adrian Emretsson som bokstavligt talat pangade in bollen i vänster kryss till 2–2, ett resultat som stod sig halvleken ut.

Bästa i år

En betraktare av matchen kunde inte annat säga än att FBK gjorde en bra första halvlek.

– Prestationsmässigt är det en av våra bästa matcher i år, framför allt första halvlek där vi är riktigt bra. Där tycker jag att vi kan ha ledningen med ett eller två mål om man ser till chanserna som skapas, säger Blickander.

– Vi spelar riktigt bra offensivt men också bra defensivt. Vi söker upp varandra och löser deras höga press samt skapar många lägen.

I TV-sändningen uttrycktes det som att Edsbyn fick "skitmål". Tycker du samma sak?

– Ja, de får de ju men de är också väldigt bra på att få skitmål!

Var ni i halvtid förvånade över den utdelning som ni hade fått sett till matchplanen?

– Inte egentligen. Vi tänkte att om vi följer vår matchplan och gör det bra, så har vi en chans att ta poäng men också vinna. Vi var nöjda med prestationen efter första men vi ville längre.

ANNONS

Dramatisk avslutning

I den andra halvleken hade Edsbyn inledningsvis svårt att få till sitt spel medan Frillesås gick från klarhet till klarhet.

I den 54:e minuten tog FBK ledningen genom Adrian Emretsson – hans andra mål för kvällen – efter en hörna. Och hörna fast för Edsbyn var det som gjorde att hemmalaget kunde kvittera till 3–3 åtta minuter senare.

Med 20 minuter kvar att spela gav Alfred Rustas Edsbyn ledningen med 4–3 där spelarna i Frillesås ansåg att bollen hade passerat kortlinjen innan avslutet.

Avslutningen på matchen blev dramatisk. Efter en hörna och retur kvitterade Robin Mohlén till 4–4 i den 85:e minuten men bara 47 sekunder senare återtog Edsbyn ledningen. I den 89:e minuten utökade hemmalaget till 6–4 och det blev slutresultatet.

Lång resa – igen

Mot slutet av matchen stod det och vägde.

– När de fick 4–3 trodde jag faktisk att det skulle rinna iväg lite. Men vi ryckte upp oss och vid 4–4 var det 50-50 för hur det skulle gå, säger Blickander.

Målet som gav 4–3 gav upphov till diskussioner – var det mål?

– Det är några som är väldigt säkra på att bollen var ute med en decimeter. Jag ser inte riktigt från min position, men de som tycker så (läs: bollen var ute) är inte de som brukar gnälla, säger han.

ANNONS

Surt att förlora och extra surt om man som FBK har långt att åka.

– Vi åkte sju på morgonen, spelade klockan sju och är hemma klockan sju på morgonen, säger Blickander.

Laget gör ännu en lång resa nu på fredag men istället för Hälsingland stannar man längre söderut i Sandviken.

– Med corona har vi sagt att vi kör upp och ner. Spelarna är med på det – vi tog beslutet tillsammans, säger Blickander.

Tony Balogh

0303-72 82 24

tony.balogh@kungsbackaposten.se

Bandy

Elitserien herr

Edsbyn-Frillesås

6–4 (2–2)

Målskyttar Frillesås: Adrian Emretsson 2, Fredrik Brandin och Robin Mohlén.

ANNONS