Hanhalsprofilens mål gav historisk seger i hockey-VM

Storbritannien tog på onsdagen en historisk seger mot Belarus i ishockey-VM. Matchen slutade 4–3 till britterna och Hanhalsprofilen Liam Kirk blev stor matchvinnare med två mål.

ANNONS
LocationKungsbacka|
|

LÄS MER:Kraftig ökning av spelare i Hanhals tjejlag

Det var i höstas som britten Liam Kirk anlände till Hanhals Kings A-lag i Hockeyettan. Kirk är den första engelsmannen som draftades till NHL, men med ett inställt seriespel i både England och i USA, sökte sig 21-åringen till Sverige.

– Det är alltid lite fräckt när det kommer någon spelare hit från andra länder. Sedan fick han ju inte visa upp sig och spela inför publik, men Liam är en artist på isen, säger Peter Olsson, marknads- och pr-ansvarig, i Hanhals IF.

”Hela laget fick en skjuts”

Storbritannien fick på onsdagskvällen äntligen fira en VM-seger, dess första på 59 år efter ordinarie matchtid. Liam Kirk blev stor hjälte med sina två mål.

ANNONS

Kirk lämnade Hanhals och Kungsbacka i mitten av januari.

– Han kom in i ett skede när det gick rätt dåligt för oss och han gav hela laget en skjuts. Då visste vi ingenting om Liam, eller liksom det vi vet nu visste vi ju inte då. Han är underhållande och en grym tekniker.

Karriären ser ljus ut för Liam Kirk och som det ser ut just nu kommer han inte komma tillbaka till Hanhals nästa säsong. Men britten har gjort avtryck i laget som nu blickar framåt.

– Han är på sajten Elite Prospect nu och för oss som klubb är det kul med lite uppståndelse. Nu nämns vi överallt eftersom Kirk har spelat hos oss här i Hanhals. Det är väldigt roligt, säger Peter Olsson.

LÄS MER:Ryfors från Hanhals klar för NHL-mästarna: ”Känns overkligt”

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS