Hanhals vann onsdagskvällens segermatch borta mot Borås med 6–2. Foto: Bobbo Lauhage
Hanhals vann onsdagskvällens segermatch borta mot Borås med 6–2. Foto: Bobbo Lauhage Bild: -

Stabil seger för Hanhals: ”Vi är inte alls nöjda”

Hanhals förändring under 2021 är påtaglig. Bara en förlust i hockeyettan och nu har Kungsbackaklubben häng på länsrivalen och topplaget Halmstad Hammers.

ANNONS
|

Trots en 6–2-seger borta mot Borås HC så är det än rätt missnöjd tränare som sammanfattar kampen.

– Vi gör en okej första period och ökar tempot i början av andra. Men när vi leder med 3–0 slår vi av på takten och tredje perioden är nog vår sämsta på hela året. Vi är nöjda med resultatet men vi är inte alls nöjda med vår insats, säger Thomas Heden.

Han förklarar segern med att laget, som till mycket stor del består av unga spelare födda 202 och 2003 orkar spela i 60 minuter, omgång efter omgång, något som inte alltid äldre men ofta mer rutinerade spelare klarar av. En annan framgångsförklaring är Hanhals försvarsspel.

ANNONS

– Vi har en väldigt tajt struktur och går inte bort oss längre. Vårt försvarsspel är otroligt tajt och jag skulle nog också säga att vi är ett mer coachande lag, vi har en plan med vårt spel i varje match som vi går in i.

De senaste månaderna har också truppbygget spetsats till då sex Frölundajuniorer ingår. Och så kommer de att göra säsongen ut då allt J20-spel är stoppat till följd av coronarestriktionerna inom hockeyn.

– Det är konkurrens i truppen och man ska förtjäna sin istid. Vi har ett lag där alla vill framåt och uppåt, säger Thomas Heden.

Hanhals ligger för närvarande tvåa i serien efter sju spelade matcher. Endast en förlust har skrivits in i kolumnen efter nyår mot ärkerivalen och serieettan Halmstad Hammers.

– De har ju en helt annan spelarbudget än vad vi har och de siktar mot allsvenskan, att vi kan mäta oss med dem är otroligt. När vi möttes senast var vi extremt dåliga (förlust 3–9) men Halmstad är det lag vi haft svårast mot den här säsongen.

Men med den start på vårsäsongen Hanhals haft måste väl ni också sikta uppåt?

– Vi har en hög målsättning men den håller vi inom laget. Fast klart som attan att vi vill vinna alla matcher. Men vart det sedan leder är inte bara upp till oss.

ANNONS

Martin Björklund

martin.bjorklund@kungsbackaposten.se

Ishockey

Hockeyettan södra vår

Borås HC – Hanhals Kings 2–6 (0–1, 1–3, 1–2)

Mål Hanhals: Gustav Göransson, Johan Zarwel, Philip Granath, Ludvig Levinsson, Markus Ruuskanen, Philip Granath.

ANNONS