Två Onsalapirater uttagna till landslagsläger i sommar

Två unga talanger, Axelia Litgård och Tim Broth, som båda spelar i Onsala Pirates, har blivit uttagna till landslagsläger i sommar. Där har de möjlighet att gå vidare och spela nordiska mästerskapen i Finland i slutet av augusti.
– Jag är jätteglad, det känns superroligt. Det ska bli spännande men också lite nervöst, säger Axelia Litgård.

ANNONS
LocationKungsbacka, Onsala|

I torsdags kväll fick Axelia Litgård och Tim Broth den glada nyheten att de var uttagna till landslagsläger i sommar, Axelia till damernas U16 och Tim till herrarnas U16. 24 unga talanger har blivit kallade till lägret i Södertälje i slutet av juli. 14 tjejer och 14 killar kommer sedan att få chansen att åka till Kisakalio i Finland för att spela nordiska mästerskapen, NM.

– Det hade varit så coolt verkligen att få spela NM. Jag vet inte hur det kommer gå, jag är jättenervös inför det. Men jag känner några tjejer som också ska dit så det känns skönt att man känner några, säger Axelia Litgård.

ANNONS

LÄS MER:Så ska Pirates lyckas i basketettan

Har de äldre spelarna som förebild

15-åringen har spelat i Onsala Pirates sedan hon var liten och började med basketen. Hon känner att hon fått väldigt mycket stöd från klubben att kunna ta sig uppåt.

– Klubben betyder verkligen allt, det är Onsala Pirates som har gjort mig så bra som jag är i dag, och jag är väldigt tacksam över det. Man har även sina idoler, de äldre spelarna som man sett upp till, som har åkt på landslagsläger. Det gör att man känner sig mer säker.

Tim Broth har vuxit upp med basketen, hans pappa har spelat och hans syster Madeleine Broth spelar i ligan. För ungefär tre år sedan bytte han från Varberg till Onsala Pirates.

LÄS MER:Storstjärnan Jonas Jerebko invigde basketträdet

”Jag har jobbat hårt för det här”

Han har nyligen fått stipendium för att åka och spela i Filippinerna. Men först blir det landslagsläger och förhoppningsvis nordiska mästerskapen.

– Det känns jättebra, jag har jobbat hårt för det här faktiskt. När jag gått i skolan så har min idrottslärare släppt in mig varje dag efter skolan för att jag ska kunna öva. Så vissa dagar har jag kört två träningar, först efter skolan och sen med Onsala, säger Tim Broth.

Vad har klubben spelat för roll för dig som spelare att utvecklas och komma in på landslagslägret?

ANNONS

– Onsala har hjälpt mig riktigt mycket, även utanför basketen. Min huvudtränare Peter Borg har varit på landslagscoacherna att komma ner och titta på oss när vi spelar. Det märks att man satsar på sina spelare för att de ska bli bättre och utvecklas, säger Tim Broth.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS